Авторизация
 

Вишиванки - відродження забутих цінностей

Історія вишиванок

Історія виникнення вишиванок не поміститься в декількох реченнях. Вишиванки - не просто предмет одягу, це історія та культура України, де навички вишивки передавалися з покоління в покоління. Візерунок на сорочці не просто декор, це символ і традиції народів, що проживають в різних місцевостях нашої великої країни. Мотиви візерунків можуть бути самі різні, проте, умовно їх можна поділити на три групи: рослинні, геометричні та зоомофорні або тварини, кожен з яких зберігає на собі печатку таємного знака і слов'янську міфологію. Геометричний орнамент складається з ромбів, кружечків, хрестів, ліній, зигзагів, "каракулей" і знака нескінченності. Такі орнаменти характерні для вишиванок з Волині та Гуцульщини. Закарпатська область використовує зигзагоподібні форми і "каракулі", Центральна Україна прикрашає свої вишиванки рослинним візерунком, і т.д.. Важливе значення має і вибір кольору ниток для вишивання, адже кожен колір має теж свій символ. Приміром, зелена нитка символізує народження і зростання, жовтий - достаток, багатство, а червоний - це знак доброти, удачі і захисту.  І не можна не відзначити, що сам колір сорочки для вишиванки теж відіграє певну роль. Правда, раніше йому приділялося більше значення, ніж зараз.

Поради модникам і модницям

Помилково думати, що вишиванки носять тільки представниці жіночої половини. Сьогодні, як ніколи популярна тематика патріотизму, а тому кожен українець та й не тільки, намагається за допомогою вишиванки підкреслити свою любов до Батьківщини і розповісти навколишньому світу, що він справжній патріот своєї країни. До того ж вишиванка - це дивовижний атрибут одягу, який при правильному поєднанні з іншим одягом, дозволить кожному створити свій унікальний стиль і образ. Сьогодні вишиванки дуже часто зустрічаються на чоловіках. Вони підкреслюють мужність сильної статі і в той же час його безмежну любов і відданість своїй країні. Сорочки відмінно поєднуються не тільки з вільним стилем. Правильно підібравши візерунок вишивки така сорочка відмінно підійде і для ділового костюма, дозволивши вам бути у всеозброєнні, наприклад, при зустрічі іноземних гостей.

Де купити вишиванку?

Чоловічі вишиванки від магазину ЕтноДім представлені у всій своїй красі та різноманітності. Чітко розуміючи, який зміст ви хочете вкласти в вашу сорочку, можна підібрати вишиванку конкретного кольору і з різним орнаментом. Асортимент магазину ЕтноДім нікого не залишить байдужим, а тому кожен покупець може поповнити свій гардероб річчю, яка ніколи не вийде з моди і буде завжди актуальною.





Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.

Теги: вишиванки, покоління, кожен, просто, одягу, вишиванок, вишивки, тільки, можна, знака, відмінно, магазину, вишиванку, країни, Історія, колір, кольору, ЕтноДім, значення, символ


Оставить комментарий
  • Новости
  • Популярное