Авторизация
 

Программа медицинских гарантий: итоги работы учреждений здравоохранения в 2020 году

Будьте в курсе – подписывайтесь на наш Telegram-канал Моя Одесса
Підсумки роботи закладів охорони здоров’я Одеської міської ради за програмою медичних гарантій у 2020 році
 
З метою покращення  надання медичної допомоги  населенню в Україні з 2019 року  здійснюється  реформування системи охорони здоров'я.
 
Для реалізації державної політики у сфері медичного обслуговування населення за програмою державних фінансових гарантій медичного обслуговування населення в м. Одесі створені та працюють  44 комунальних некомерційних підприємств охорони здоров’я (КНП).
 
Станом на 01.01.2021 року 38 комунальних некомерційних підприємств уклали договори з Національною Службою здоров’я України (НСЗУ) про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій та відповідно до укладених договорів  отримали від НСЗУ кошти на загальну суму 1 403 685,6 тис. грн.
 
 
Первинна медична допомога
 
Первинну медичну допомогу відповідно до укладених с НСЗУ договорів надають: 
  • 7 дитячих міських поліклінік (ДМП);
  • 11 центрів первинної медико-санітарної  допомоги (ЦПМСД).
  • 1 міська студентська поліклініка (МСП).
Станом на 01.01.2021р. населенням міста Одеси укладено 674 818 декларацій про вибір лікаря з надання первинної медичної допомоги, що складає 66,3% від закріпленого населення. За 2020 рік  КНП охорони здоров’я Одеської міської ради  первинної ланки отримали фінансування за рахунок коштів НСЗУ в загальній сумі 410 264,8 тис. грн. 
 
 
Спеціалізована (вторинна) медична допомога
 
Спеціалізовану (вторинну) медичну допомогу відповідно до укладених з НСЗУ договорів надають:  
  • 4 консультативно-діагностичні центри;
  • 5 пологових будинків;
  • 8 міських лікарень;
  • 2 спеціалізовані заклади.
За 2020 рік  КНП охорони здоров’я Одеської міської ради вторинної ланки  отримали фінансування за рахунок коштів НСЗУ в загальній сумі  813 394,2 тис. грн.
 
Комплексне надання медичних послуг  закладами,  які надають  допомогу хворим на гостру респіраторну хворобу COVID-19
 
У 2020 році 6 КНП охорони здоров’я Одеської міської ради вторинної ланки відповідно до укладених с НСЗУ договорів надавали медичну допомогу хворим на гостру респіраторну хворобу COVID-19 та отримали відповідне  фінансування від НСЗУ на загальну суму 180 026,6 тис. грн. 
 
 
Кошти, отримані від НСЗУ комунальними некомерційними підприємствами  охорони здоров’я Одеської міської ради первинної та вторинної ланки, були використані на загальну суму 1 254 220,3 тис. грн, із них 80% було спрямовано на виплату заробітної плати з нарахуваннями працівникам  КНП. 
 





Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.

Теги: здоровя, охорони, міської, Одеської, укладених, договорів, отримали, населення, відповідно, допомогу, ланки, первинної, фінансування, допомоги, загальну, вторинної, обслуговування, медичну, надають, надання


ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ:
Оставить комментарий
  • Новости
  • Популярное