Авторизация
 

В Одессе отметили Всемирный день противодействия торговле людьми

Будьте в курсе – подписывайтесь на наш Telegram-канал Моя Одесса

У 2013 році Генеральною Асамблеєю ООН започаткований Всесвітній день протидії торгівлі людьми, який відзначається світовою спільнотою щороку 30 липня.

У сучасному світі торгівля людьми посідає третє місце за прибутковістю після продажу зброї та наркотиків.

Термін «торгівля людьми» передбачає різні види та форми експлуатації людини: примусова праця, рабство, сексуальна експлуатація, використання у порнобізнесі, примусова вагітність, вилучення органів, використання у жебрацтві, втягнення в злочинну діяльність, використання у збройних конфліктах, усиновлення (удочеріння) з метою наживи, продаж дитини.

Основними уразливими категоріями осіб, які відносяться до групи ризику потрапляння до торгівців людьми є: незаміжні жінки, самотні матері, молодь, діти-сироти, вихідці з неблагополучних сімей; внутрішньо переміщені особи; іноземні громадяни – трудові мігранти; особи, які зазнали насильства, у тому числі сексуального; малозабезпечені особи; особи з проблемами психічного здоров’я, а також моряки, які працевлаштовані на суднах іноземних судновласників.

В рамках Міської цільової програми з реалізації сімейної, гендерної політики, попередження домашнього насильства та протидії торгівлі людьми на 2019-2021 роки проводяться семінари, тренінги для спеціалістів, інформаційно-роз’яснювальна робота серед населення, надання соціальних послуг особам, які постраждали від торгівлі людьми.

З нагоди відзначення Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми в Одесі Департаментом праці та соціальної політики Одеської міської ради організовано тематичні заходи.

Так, 29 липня 2021 року відбувся брифінг у пресцентрі «Одесит».
30 липня 2021 року на площі біля Центру надання адміністративних послуг відбувся флешмоб «Людина – не товар» за активної підтримки представників громадських організацій та Управління превентивної діяльності ГУНП в Одеській області.
Під час флешмобу була розповсюджена література з попередження торгівлі людьми та повітряні кульки з даної тематики.

Фахівці Центру соціальних служб Одеської міської ради також провели низку акцій та інформаційно-роз`яснювальних заходів з профілактики та протидії торгівлі людьми.
В головному офісі Центру (вулиця І. Рабіна, 7) відбувся семінар-практикум «Збираєшся на роботу за кордон – забезпеч власну безпеку».

З мешканцями соціального гуртожитку, що знаходиться на вулиці Іоганна Гена, 19-в, організовано зустріч, присвячену Всесвітньому дню боротьби з торгівлею людьми. На зустрічі діти-сироти, діти, які знаходяться під опікою та піклуванням, вихователі та опікуни отримали вичерпну інформацію про те, як поводити себе при потраплянні в будь-яку ситуацію, пов`язану з торгівлею людьми, дізналися про перелік офіційних органів державної влади та місцевого самоврядування, громадських організацій та неурядових структур, куди можна звернутися за допомогою.

Довідка:

Відповідно до Закону України «Про протидію торгівлі людьми» особа, яка вважає себе постраждалою від торгівлі людьми, має право на встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми.
За інформацією Національної соціальної сервісної служби за період з 2012 по 2021 роки в Україні встановлено статус осіб, які постраждали від торгівлі людьми, 1039 особам, з них 378 жінок, 522 чоловіка та 89 дітей.
Протягом 2018-2021 р.р. статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми, отримали 27 мешканців м. Одеси ( 2018 - 10 жінок та 3 чоловіків), у 2019 році - 11 (з них 8 жінок та 3 чоловіків), у 2020 році – 2 особам (чоловіки), у 2021 році - 1 особа.
Протягом зазначеного періоду одноразову матеріальну допомогу виплачено 16 особам, на загальну суму понад 92 тис. грн.

  • image description
  • image description
  • image descriptionimage description
  • image descriptionimage description
  • image descriptionimage description
  • image descriptionimage description
  • image descriptionimage description
  • image descriptionimage description
  • image descriptionimage description
  • image description




Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.

Теги: людьми, торгівлі, особи, особам, протидії, Центру, жінок, липня, відбувся, використання, політики, сироти, отримали, органів, насильства, також, торгівлею, надання, попередження, інформаційно


ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ:
Оставить комментарий
  • Новости
  • Популярное