Авторизация
 

В Одессе пройдут Дни Польши. Программа

Будьте в курсе – подписывайтесь на наш Telegram-канал Моя Одесса

21-24 червня 2021 року в Одесі відбудуться Дні Польщі.

Цей проєкт реалізується Генеральним Консульством Республіки Польща в Одесі за підтримки Закордонного осередка Польської туристичної організації у Києві та «КредоБанку», а також за співпраці з Національно-культурним товариством поляків «Польська нота», Одеським ім. А. Міцкевича відділенням Спілки поляків в Україні та Одеською національною науковою бібліотекою.

Впродовж чотирьох днів мешканці Одеси та гості міста й регіону зможуть взяти участь у низці заходів, що презентують польську культуру, історію, переваги й потенціал сучасної Польщі.

Цей проєкт також має об’єднати поляків та осіб польського походження, що проживають в Одесі та на Півдні України.

Сполучною ланкою, що пов’язуватиме різні заходи цьогорічних Днів Польщі, буде постать генерала Маріуша Заруського – великого поляка, патріота, вихователя юнацтва, якого називали генералом гір і морів. Маріуш Заруський народився на Поділлі, жив і вчився в Одесі, де народилася його любов до моря й мореплавства. Цій особистості буде присвячений квест – міська гра «Життя в Одесі. Стежками Маріуша Заруського», в якій візьме участь понад 100 осіб, переважно молодь з польських організацій Одеської області.

Генеральне Консульство Республіки Польща в Одесі разом з Гданським відділенням інституту національної пам’яті з цієї нагоди підготувало виставку українською мовою, яка буде представлена в будинку Одеської національної наукової бібліотеки.

Також у Зеленому театрі відбудеться прем’єра біографічного фільму «Маріуш Заруський. Патріот, закоханий у море», створеного Одеським ім. А. Міцкевича відділенням Спілки поляків в Україні.

Під час Днів Польщі за співпраці з Одеською національною науковою бібліотекою також буде реалізовано черговий етап проєкту «Польська полиця». У рамках проєкту до 26 бібліотек у різних регіонах України потрапить разом понад 1200 книжок польських авторів польською мовою і в українських перекладах.

22 червня у Зеленому театрі відбудуться концерти музичних колективів польської спільноти, мастер-класи з рукоділля, ігри та розваги для усієї родини. Буде також нагода виграти цікаві призи у конкурсах і вікторинах, присвячених Польщі. Крім того, можна буде побачити чудову виставку, яка представлятиме туристичні принади й культурні перлини Польщі.

Під час Днів Польщі й водночас у рамках міжнародного фестивалю «Июнь-Фольк-Фест» 24 червня в Одесі виступить Кароліна Ціха – мультиінструменталістка, вокалістка й композиторка, зачарована традиційною музикою національних меншин північно-східної Польщі. У 2015 році вона потрапила до офіційного відбору на WOMEX – найбільшого у світі фестивалю етнічної музики. Зі своєю музикою вона відвідала кілька десятків фестивалів у Європі, Азії та Америці. Разом із «Компанією» вона здобула Гран-прі та приз глядацьких симпатій на фольклорному фестивалі Польського радіо «Нова традиція».





Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.

Теги: Польщі, Одесі, також, поляків, червня, відділенням, Зеленому, Одеської, Одеським, Міцкевича, Спілки, Україні, Одеською, національною, науковою, участь, польських, понад, музикою, фестивалю


ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ:
Оставить комментарий
  • Новости
  • Популярное