Авторизация
 

Электроснабжение и природный газ: действующие тарифы на услуги

Будьте в курсе – подписывайтесь на наш Telegram-канал Моя Одесса

Тарифи на послуги з постачання природного газу та електричної енергії встановлює Кабінет Міністрів України, тариф на послугу з розподілу природного газу встановлює Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг - НКРЕКП.

Одеська міська рада не бере участі у розробленні та погодженні тарифів на вказані послуги.

Щодо тарифу на електричну енергію. З 01 січня 2021 року до 31 березня 2021 року розрахунки з населенням за відпущену електричну енергію здійснюються за тарифом, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України від 28.12.2020 № 1325 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 05 червня 2019 р. № 483», який складає 01 грн. 68 коп. за 1кВт/год незалежно від обсягу споживання протягом місяця.

Щодо тарифу на послугу з розподілу природного газу. Згідно з Постановою НКРЕКП від 16 грудня 2020 року № 2459 «Про встановлення тарифу на послуги розподілу природного газу для АТ «ОДЕСАГАЗ» з 01 січня 2021 року для споживачів підприємства встановлено тариф на послуги розподілу природного газу - у розмірі 0,84 грн. за 1 м3 на місяць (без ПДВ), який з ПДВ складає 1,008 грн за 1 м3.

Щодо тарифу на послугу з постачання природного газу. З 1 жовтня 2015 року введено в дію Закон України «Про ринок природного газу», відповідно до якого Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, втратила повноваження щодо забезпечення проведення цінової політики на ринку природного газу (в частині встановлення цін на природний газ для споживачів України). Відповідно до частини 2 статті 12 Закону постачання природного газу здійснюється за цінами, що вільно встановлюються між постачальником та споживачем.

Тариф на природний газ формується виходячи з вартості природного газу, який НАК «Нафтогаз України» купує на міжнародних газових хабах, та включає тариф оператора газотранспортних систем (за транспортування магістральними газопроводами), націнку постачальника (граничний рівень 2,5% від оптової ціни газу), ПДВ (20%) для всіх складових ціни.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 18.01.2021 № 25 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», а саме: «Установити з 1 лютого 2021 р. на період дії карантину, але не довше ніж до 31 березня 2021 р., граничну ціну на природний газ за договорами постачання між побутовими споживачами та постачальниками, у тому числі постачальником «останньої надії», на рівні 6 гривень 99 копійок за 1 куб. метр (з урахуванням ПДВ).».





Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.

Теги: природного, України, Міністрів, Кабінету, тарифу, розподілу, послуги, постачання, послугу, тариф, природний, встановлення, електричну, комунальних, енергію, січня, березня, внесення, постанови, складає


ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ:
Оставить комментарий
  • Новости
  • Популярное