Авторизация
 

К сведению операторов рынка пищевых продуктов

Будьте в курсе – подписывайтесь на наш Telegram-канал Моя Одесса

Управління Держпродспоживслужби в м. Одесі на виконання вимог ст.25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»  продовжує реєстрацію потужностей операторів ринку харчових продуктів, які проводять діяльність, що не вимагає отримання експлуатаційного дозволу.
Реєстрація потужностей здійснюється на безоплатній основі. Оператору ринку необхідно лише подати заяву до управління Держпродспоживслужби в м. Одесі.


Виробництво, зберігання харчових продуктів на потужностях, не зареєстрованих відповідно до вимог законодавства, тягне за собою накладення штрафу на юридичних осіб – у розмірі від 23 до 30 мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб-підприємців – у розмірі від 8 до 15 мінімальних заробітних плат.

 

Довідково інформуємо, що в осінній період на території міста Одеса проводяться продовольчі ярмарки.

З урахуванням природно-кліматичних умов нашого регіону та з метою профілактики харчових отруєнь, гострих кишкових інфекцій під час проведення осінніх ярмарків управління Держпродспоживслужби в м. Одесі рекомендує

організаторам ярмарків:

- забезпечити належні умови при реалізації продукції, яка потребує особливих умов зберігання;
- суб`єктам господарювання утриматися від реалізації готової рибної продукції, в`яленої риби та продукції, що швидко псується без холодильного обладнання.

 

споживачам – утримуватися від покупки в разі:
- реалізації продукції без належних умов її зберігання (холодильна вітрина);
- відсутності документів, що підтверджують якість, безпеку та походження продукції;
- відсутності позначок придатності на м`ясі свійських тварин;
- закінчення терміну придатності;
- продукції сумнівної якості та такої, що виготовлена в домашніх умовах.



Управління Держпродспоживслужби в м. Одесі звертає особливу увагу операторів ринку щодо зобов`язань забезпечити дотримання норм Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»  щодо гігієнічних вимог до харчових продуктів на всіх стадіях їх виробництва та обігу.



Источник: http://omr.gov.ua

Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.

Теги: харчових, продукції, продуктів, Одесі, Держпродспоживслужби, реалізації, зберігання, якості, ринку, вимог, мінімальних, операторів, ярмарків, заробітних, придатності, управління, Закону, розмірі, потужностей, вимоги


ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ:
Оставить комментарий
  • Новости
  • Популярное