Авторизация
 

Одесситы могут проверить свои данные в Госреестре избирателей

Будьте в курсе – подписывайтесь на наш Telegram-канал Моя Одесса

На 25 жовтня 2015 року Верховною Радою України призначено чергові вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.


Відповідно до частини першої статті 3 Закону України "Про місцеві вибори” право голосу на виборах депутатів міської ради та виборах міського голови мають громадяни України, які мають право голосу відповідно до статті 70 Конституції України, належать до відповідної територіальної громади та проживають в межах відповідного виборчого округу.


Документом, який посвідчує особу, підтверджує громадянство та засвідчує місце проживання виборця на місцевих виборах, є:
1) паспорт громадянина України;
2) тимчасове посвідчення громадянина України (для осіб, недавно прийнятих до громадянства України).
Належність громадянина до відповідної територіальної громади та проживання його на відповідній території визначається його зареєстрованим місцем проживання.


Відповідно до ст. 31 Закону України "Про місцеві вибори” кожний виборець має право ознайомитися з попереднім списком виборців у приміщенні дільничної виборчої комісії та перевірити правильність внесених до нього відомостей.


З метою підготовки актуальних та достовірних списків виборців відділи ведення Державного реєстру виборців в районних адміністраціях Одеської міської ради нагадують про можливість перевірити свої персональні дані в базі Державного реєстру виборців.


Це можна зробити за допомогою мережі Інтернет, зайшовши на офіційному сайті ЦВК до розділу "Державний реєстр виборців” та зареєструвавшись у вкладці "Особистий кабінет виборця”, або звернувшись до районного відділу ведення Державного реєстру виборців (знаходиться в приміщенні райадміністрації).


Источник: http://omr.gov.ua

Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.

Теги: України, виборців, громадянина, право, виборах, реєстру, Державного, проживання, голосу, приміщенні, вибори”, перевірити, Закону, міської, мають, громади, територіальної, відповідної, ведення, статті


ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ:
Оставить комментарий
  • Новости
  • Популярное