Авторизация
 

Пограничники делают заявление

Будьте в курсе – подписывайтесь на наш Telegram-канал Моя Одесса
Украинские пограничники просят СМИ не давать ложную информацию о, якобы, проникающих на территорию страны группах боевиков из России. ТЕКСТ ЗАЯВЛЕНИЯ:

Заява Державної прикордонної служби України щодо можливого проникнення на територію України організованих груп бойовиків

Останнім часом деякі інтернет-видання , з посиланням на окремих громадських діячів, розповсюджують неперевірену або відверто неправдиву інформацію про, буцімто, несанкціоноване проникнення на територію України організованих груп бойовиків з Російської Федерації з метою дестабілізації ситуації в країні.

Така інформація не лише сприяє нагнітанню паніки серед населення, але й фактично працює на користь сепаратистів, так як дискредитує Державну прикордонну службу та інші правоохоронні органи, які зараз докладають максимуму зусиль для убезпечення громадян України від протиправних агресивних дій з боку представників інших держав.

Так, сьогодні на одному з сайтів з’явилася інформація про те, що нібито 13 березня через пункт пропуску в Донецькій області група агресивно налаштованих громадян РФ прибула до Донецька з метою участі у проросійському мітингу. Як відомо, мітинг за Єдність України в Донецьку 13 березня закінчився масовою бійкою, яку спровокували проросійськи налаштовані молодчики. При цьому було вказано і марку автобуса, і фірму-організато ра поїздки.

В зв’язку з цим Державна прикордонна служба офіційно інформує про те, що автобус марки «ДАФ» сполученням «Афіни-Донецьк-Є сентуки» заїхав на територію України 12 березня близько 22 години через пункт пропуску «Кучурган». Відповідно до наявних облікових даних державний кордон України, в якості пасажирів цього автобусу, перетнули 6 громадян України та 5 громадян Греції. Інших підозрілих осіб, чи осіб, що не змогли підтвердити мету слідування до України в автобусі не було.

Вважаємо, що неприпустимим є те, що дану інформацію розповсюджують деякі публічні особи країни, в тому числі колишні народні депутати. Не маючи інформацію про реальну обстановку на державному кордоні, не перевіривши інформацію від випадкових осіб, вони поширюють неправдиву інформацію та тим самим дискредитують діяльність правоохоронців та захисників кордонів нашої держави.

Звертаємо увагу й на те, що не відповідає дійсності заява одного із посадовців Луганської облдержадміністр ації про те, що на території дитячих будинків та оздоровчих закладів регіону збираються групи бойовиків, які також потім беруть участь у заходах по дестабілізації обстановки в Україні. Державна прикордонна служба спільно з представниками МВС та СБУ перевірили в межах області 56 таких закладів і у жодному випадку ані підозрілих осіб, ані ознак їх перебування виявлено не було.

Державна прикордонна служба України переконливо просить журналістів користуватися виключно перевіреною інформацію та не дезінформувати населення.

В свою чергу нагадуємо, що сьогодні спільно зі Збройними Силами, МВС та СБУ Державна прикордонна служба проводить безпрецедентні заходи щодо охорони кордону та забезпечення режиму у прикордонних регіонах. Лише за минулу добу в Україну було непропущено майже 600 громадян Російської Федерації, які не змогли підтвердити мету поїздки та, ймовірно, слідували до України з метою дестабілізації обстановки.


Источник: http://www.odessit.ua

Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.

Теги: України, інформацію, громадян, Державна, прикордонна, служба, територію, метою, дестабілізації, березня, бойовиків, обстановки, спільно, поїздки, інформація, організованих, розповсюджують, населення, Федерації, Російської


ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ:
Оставить комментарий
  • Новости
  • Популярное