Авторизация
 

Одеська громадськість vs COVID-19. Де безпечно перевіритися на наявність коронавірусу

Будьте в курсе – подписывайтесь на наш Telegram-канал Моя Одесса

Одеська громадськість vs COVID-19. Де безпечно перевіритися на наявність коронавірусуВ Україні офіційно підтверджено більше 6 тисяч випадків зараження коронавірусною хворобою COVID-19, з яких близько 100 випадків виявлено в Одесі і Одеській області. Розпочався активний волонтерський ...

 

В Україні офіційно підтверджено більше 6 тисяч випадків зараження коронавірусною хворобою COVID-19, з яких близько 100 випадків виявлено в Одесі і Одеській області. Розпочався активний волонтерський рух з допомоги не лише людям, які перебувають на самоізоляції, а й медикам. Виникає питання, як під час карантину можна запобігти перетворенню соціально активної життєвої позиції і необхідність постійної комунікації з людьми, у загрозливу небезпеку для всіх оточуючих. У мене, як голови ГО «Фонд демократична ініціатива» виникло питання, яке я вирішила дослідити та особисто пройти тест на COVID-19.

Безумовно, щоб не нашкодити своєму здоров’ю і убезпечити оточуючих, важливо дотримуватись таких елементарних правил індивідуальної безпеки, як використання захисних масок, гумових рукавичок, дотримання безпечної дистанції і використовувати дезінфекційні засоби.

Громадські активісти, волонтери та медики перебувають в групі підвищеного ризику, а отже потребують періодичного проходження тесту на коронавірус, проходження якого не відрізняється від алгоритму тестування звичайних пацієнтів.

Виникає питання, де працівники медичної галузі, громадські активісти і волонтери можуть проходити тестування для своєчасного виявлення COVID-19?

Найбільш зручним діагностичним центром, на даний час, виявилась університетська клініка Одеського медичного інституту Міжнародного гуманітарного університету, яка спільно з Національним університетом «Одеська юридична академія» зробила швидким і доступним процес проходження тесту на коронавірусну інфекцію.

 

Інна Звездун в приміщенні університетської клініки Одеського медичного інституту Міжнародного гуманітарного університету

Інна Звездун, Голова ГО «Фонд демократична ініціатива» в приміщенні університетської клініки Одеського медичного інституту Міжнародного гуманітарного університету

Мене зацікавив їхній комплексний підхід до вирішення питань оснащення нового університетського медичного центру сучасним медичним обладнанням. Для налагодження роботи вони закупили: 

  • 10 тисяч експрес-тестів на коронавірус, COVID-19; 
  • 4 сучасних апарати штучної вентиляції легенів; 
  • 500 літрів антисептичної рідини, 1 апарат для нагнітання кисню; 
  • 10 балонів кисню;  
  • 30 електронних безконтактних термометрів і кварцових ламп.

Як з’ясувалось пізніше, я зробила дійсно правильний вибір обравши цю клініку, а сам тест виявився досить пізнавальним, оскільки два одеських вищих навчальних заклади, об’єднавши зусилля, обладнали сучасну медичну клініку і облаштували лікарняні палати для надання екстреної медичної допомоги протидії коронавірусу і захисту від пандемії COVID-19.

Крім того, до роботи новоствореного центру долучились провідні фахівці-викладачі, кандидати, доктори медичних наук, які мають практичний досвід роботи, а також, студенти 3-6 курсів Одеського медичного інституту МГУ, які виявили бажання надати волонтерську допомогу медичним установам м. Одеси.

Що стосується самої процедури виявлення COVID-19 в університетському медичному центрі, то вона, крім проведення діагностики з використанням, сертифікованого в Німеччині для всіх країн Євросоюзу, експрес-тесту, включає й комплексне обстеження стану здоров’я, зокрема вимірювання температури тіла, пульсу і рівень кисню в крові.

Саме дослідження на коронавірус тривало хвилин п’ятнадцять в комфортних умовах, з дотриманням всіх норм, рекомендацій та правил безпеки, рекомендованих всесвітньою організацією охорони здоров’я.

Мене зустріла лікар у захисному костюмі, яка запропонувала зняти одяг та продезинфікувати руки. Після, спитала мене про самопочуття та розповіла стосовно процедури швидкого тесту для визначення коронавірусу. Що стосується проведення експрес-тесту, то він почався з вимірювання рівня кисню у крові і температури тіла з використанням сучасного обладнання. Після цього, розпакувавши у моїй присутності тест-систему, лікар маленькою голкою проколола палець і нанесла трохи крові на його активну зону. Очікування результату тривало хвилин п’ятнадцять і завершились отриманням консультативного висновку з усіма даними мого обстеження, який підтвердив у мене негативний результат перевірки на коронавірус. 

Чому це для мене важливо? Тому що, після проходження  експрес-тесту я впевнена не тільки в собі, а й в тому, що не створюю небезпеки для оточуючих під час допомоги людям.

Слід звернути увагу, що в університетському центрі ведеться жорсткий облік результатів тестування, оскільки їх результати заносяться і зберігаються з використанням спеціального програмного забезпечення. Якщо хворобу буде виявлено, пацієнт підлягає направленню в ізолятор з можливістю отримання інтенсивної терапії. 

У критичних випадках, передбачена можливість направлення хворого каретою швидкої допомоги до спеціалізованої лікарні, при цьому передбачена можливість використання окремого виходу, щоб уникнути будь-якого контакту з іншими відвідувачами медичного центру.  

DSC_5403

А тепер найголовніше! Кожен бажаючий може пройти безкоштовний експрес -тест на вірус COVID-19.

Завдяки створеного на базі університетської клініки Одеського медичного інституту Міжнародного гуманітарного університету, call-центру кожен бажаючий може отримати консультацію по телефону (048 700 78 30) або онлайн-консультацію лікаря за допомогою кабінету телемедицини у будь-якому населеному пункті країни, а також в разі необхідності записатися на прийом в клініку, щоб пройти комплексне обстеження і, зокрема, здати тест на коронавірус.

Незважаючи на дефіцит медичного обладнання в Україні, Одеському медичному інституту Міжнародного гуманітарного університету спільно з Національним університетом «Одеська юридична академія» вдалося інтегрований весь наявний у них медичний потенціал в систему надання медичної допомоги Одеської області по лікуванню важких хворих з коронавирусною інфекцією.

Гаряча лінія запису на прийом до лікаря та проходження тестування щодо COVID-19 в Одесі та Одеській області за номером телефону: 048 700 78 30. 

Графік роботи: пн-пт з 10.00 до 15.00.

Голова ГО «Фонд демократична ініціатива» Інна Звездун 





Если вы обнаружили ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.

Теги: COVID, медичного, тесту, випадків, допомоги, області, експрес, проходження, коронавірус, інституту, Одеського, гуманітарного, центру, роботи, тестування, кисню, Міжнародного, Україні, виявлено, тисяч


ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ:
Оставить комментарий
  • Новости
  • Популярное